Jordgubbsdessert med citroncreme
Snabb & enkel dessert med marinerade jordgubbar & citroncreme.

Färdigt på: 20 min
1 l jordgubbar
2 2 msk Cointreau
75 75 g halvah
violer eller pistagenötter till dekoration
Yoghurtkräm:
2 2 dl mellangrädde (27%)
1 1 dl matlagningsyoghurt
0.5 0.5 tsk finrivet citronskal
2 2 msk flytande honung

Färdigt på: 20 min
1 l jordgubbar
2 2 msk Cointreau
75 75 g halvah
violer eller pistagenötter till dekoration
Yoghurtkräm:
2 2 dl mellangrädde (27%)
1 1 dl matlagningsyoghurt
0.5 0.5 tsk finrivet citronskal
2 2 msk flytande honung
Gör så här
1. Halvera jordgubbarna och blanda dem med cointreau. Låt stå i rumsvärme och samla smak.
2. Vispa grädden och blanda med övriga ingredienser till krämen.
3. Varva jordgubbar, kräm och smulad halvah i fina glas. Dekorera med violer eller pistagenötter.
Tips
Halvah är en konfektyr gjord på mannagryn eller tahini (sesampasta) och finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker.
Kommentarer
Postat av: Sara
Åhh ser svin gott ut :D
Trackback