Hallon- och chokladpaj!

Riktigt god hallonpaj, söt och fin med ett krispigt chokladtäcke. Blev så sugen att dela me mig ett litet recept om paj, när jag ändå ätit en idag =)



INGREDIENSER

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 ägg

Fyllning::
300 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 ägg
1 dl strösocker
75 g vit choklad

Till servering:
Lättvispad grädde

SÅ GÖR DU

1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 centimeter i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° grader i ca 10 minuter.
2. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
3. Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 ° i 4 minuter tills chokladen smält.

Tips!
Byt ut hälften av hallonen mot vinbär.
Byt den vita chokladen mot mörk choklad.
Servera pajen varm med glass i stället för grädde.

Att dricka till:

Muscadel Red
(8308) Sydafrika, 88 kronor
En söt, chokladliknande smak med drag av russin.


Kommentarer
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; HAHAHHAHA, du skojar?

2009-05-27 @ 21:23:04
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: Johan

Låter inte fel det där du =)

2009-05-27 @ 22:20:03
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0