Hallon- och chokladpaj!

INGREDIENSER
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 ägg
Fyllning::
300 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 ägg
1 dl strösocker
75 g vit choklad
Till servering:
Lättvispad grädde
SÅ GÖR DU
1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 centimeter i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° grader i ca 10 minuter.
2. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
3. Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 ° i 4 minuter tills chokladen smält.
Tips!
Byt ut hälften av hallonen mot vinbär.
Byt den vita chokladen mot mörk choklad.
Servera pajen varm med glass i stället för grädde.
Att dricka till:
Muscadel Red
(8308) Sydafrika, 88 kronor
En söt, chokladliknande smak med drag av russin.
sv; HAHAHHAHA, du skojar?
Låter inte fel det där du =)