Amerikanska muffins!

Lyxiga stora amerikanska muffins till fikat!
6-8 stycken
Bakformar:stora amerikanska
2 ägg
2 dl strösocker
100 gram smält smör
2 dl yoghurt (naturell eller varför inte vanilj?) eller gräddfil
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
6-8 aftereight plattor(de vita eller de vanliga)
eller annan choklad
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ner det smälta smöret och yoghurt eller gräddfil.
2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål.
3. blanda sedan smeten och de torra ingredienserna(sikta gärna) försiktigt till en jämn smet.
4. Skeda upp smet till 3/4 i formarna och stick sedan i en mintplatta i varje form, stick ej ner för djupt då chokladen kan fastna och det bränns, (tips! Dela mintplattorna i två och sticka ner två bitar bredvid varann).
5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, cirka 15-20 minuter. Känns för säkerhets skull efter med en provsticka, det blir gott om de är lite kladdiga.
6. Ta ut dem ur ugnen, låt de svalna och NJUT!
Tips!
Jag brukar göra dubbel sats. Kan vara lite jobbigt att blanda, men det är ju bara att använda en större bunke.
Tips!
Denna smeten går att variera precis hur man vill. Till exempel så kan du utesluta kakaon och försiktigt blanda ner någon deciliter med (helst) färska blåbär..
Eller så bara klicka över en liten lagom klick med någon god sylt.
Som sagt, låt fantasin flöda och variera och hitta din favorit! SMASKENS! =)
Tips!
Visst är de jättegoda nybakade, men ställ de i kylen över natten så är de ännu kladdigare och godare dagen efter då de har fått stå till sig lite.
Lycka till!
Låter gott det! =) Är det okej om jag kopierar det?